Waterdichte MP3: tests van 5 gadgets

Sporten met muziek, het geeft me een kick! Maar ja ik sport vaak op het water, kan het dan ook…Jawel er zijn meerdere mp3’s die waterdicht zijn. Er zijn ook speciale waterdichte houders.

Ik heb er inmiddels zelf 5 verbruikt…..vaak gingen ze namelijk al snel defect:

Ik begon 3 jaar geleden met een japans onleesbaar merk. Hierop kon ongeveeer 500 kb muziek en je kon elk willekeurige koptelefoontje erop aansluiten. Mijn ervaring is namelijk dat een doodgewone headsetje het ook in of onder water nog prima doet. De meegeleverde “waterdichte” headsetjes zijn veelal slechter!. Na 1 jaar gebruik ging het dopje bij de usb aansluiting (tijdens gebruik in zeewater) open. De speler ging vrijwel direct daarna kapot. Er was, op de opslag ruimte na en het onbegrijpelijke en in de zon onleesbare menu, niet veel mis met deze speler. Helaas al lang niet meer verkrijgbaar….

Nu Dolphin

Deze mp3 speler is de voorloper van de hieronder besproken nu Dolphin Touch. Het verschil zit hem in de opslagcapaciteit (max 2 terwijl de Touch 4 gb opslag capaciteit heeft) en de bediening (de gewone heeft een knopje en de Touch gaat met, jawel, aanraking).  Zowel de Nu als de NU Dolphin krijgen 2 koptelefoons meegeleverd. De headset op het droge is anders dan die van in het water; deze laatste moet namelijk met een schroefdraad bevestigd worden. De headset voor onderwater heeft dus een rand die je als het ware vast schroeft in de speler. Doe je dat niet en gebruik je de headset zonder schroefdraad in het water dan gaat deze onmiddellijk kapot. Helaas is de headset voor onderwater gewoonweg waardeloos; na enkele minuten en zeker na 1 uur in het water is het geluidsniveau naar bijna nul gereduceerd. Hierom een echte afrader.

Nu dolphin Touch

De Nu Dolphin Touch is de opvolger van de gewone Nu Dolphin. Ook deze wordt geleverd met 2 headsets. De headset voor onderwater is nagenoeg gelijk, en helaas wellicht nog slechter dan die van de NU Dolphin. Ik heb tot drie keer toe een nieuwe headset ontvangen, allemaal met hetzelfde euvel; het geluid valt langzaam weg naar nul bij gebruik in het water. De bediening is trouwens, zo mogelijk, nog slechter; je hoeft maar even met je vinger in de buurt van de onleesbare bediening te komen of de mp3 reageert erop. Zeer hinderlijk. Voor een prijs van rond de 130 euro zou je beter verwachten.

Speedo Aqua Beat

De Speedo Aqua beat heeft voor de koptelefoon een gewone aansluiting (dus geen schroefdraad zoals de Dolphin’s). Dit maakt het verwisselen van headsetjes gemakkelijker. Dat is ook wel een beetje nodig, want de standaard meegeleverde oortjes hebben een soort plastic rand die achter je oor gewriemeld moet worden. Met één hand gaat dit bijna niet. Als het eenmaal zit dan zit dat ook als een huis, maar wil je even snel met iemand praten zonder de muziek uit te zetten, dan bedenk je je wel 2 keer, want daarna moet  je weer proberen de headset in/achter je oor te krijgen….Alles werkt prima, alleen jammer dat de forward en backward knop bovenop zitten. Als de Speedo een beetje ongelukkig geplaatst is dan wil ie vanzelf nog wel eens van nummer wisselen (waarom geen lock modus vraag je je af?!!)….Al met al is het best een redelijk apparaat wat tot nog toe de minst slechtste keuze is geweest. Voor 54 euro ook goed te doen.

Northcore waterproof MP3 case

Verreweg de goedkoopste oplossing (ongeveer 15 euro) is een waterdicht behuizing. Helaas is het vrij lastig om de stekker in de behuizing van je mp3 speler te steken. Je moet nogal wringen om hem aan te sluiten. Dit veroorzaakt vrij snel (bij mij na 2 maanden gebruik) een lullig draadbreukje waardoor eerst 1 en later allebei de oortjes geen geluid meer gaven.

Tot slot

Al met al zijn er  nogal wat tegenvallende waterdichte mp3 oplossingen te koop, maar de Speedo is toch momenteel de beste keus. Maar het kan beter; afwachten maar wat er nog komt…keep you posted!

Advertenties

Over beachdave

A informal blog on my beach life. I like being on the beach and kitesurfing on the North Sea Where I live. sometime I do some Stand Up Paddling and fishing.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s